2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens de laaste beschikbare informatie zouden nVidia’s nieuwste grafische kaarten, gebaseerd op de ‘Fermi’-architectuur, GTX 470 en GTX 480 gaan heten.


Waar eerder namen als GTX360 en GTX380 waren uitgelekt, heeft nVidia dit keer op zijn Facebook-pagina aangekondigd dat de officiële namen GTX470 en GTX480 worden voor de nieuwste generatie DirectX11-kaarten van het groene kamp. Dit doet nVidia om duidelijkheid te scheppen, nVidia verkoopt namelijk al mobiele grafische kaarten voor in notebooks met namen uit de GT(X)3xxM-lijn. Om duidelijk te maken dat het hier om de desktop-kaarten gaat gebaseerd op de GF100-core, heeft nVidia de namen veranderd zodat de desktop kaarten in de GTX4xx-serie vallen.

nVidia heeft hiermee ook uit de doeken gedaan dat er geen mobiele/desktop-kaart komt gebaseerd op de GF100-core, die in de GTX3xx-reeks zou vallen. Aangezien zich er wat gerebrande kaarten van nVidia in de 300-serie vallen, wil nVidia hiermee duidelijk maken dat het gaat om compleet nieuwe grafische kaarten.

Een quote van het bericht op nVidia’s op Facebook-pagina.

Zoals al eerder bekend werd, mogen we de Fermi terugzien op de CeBit-beurs in maart. De kaart zal dan niet alleen door nVidia getoond worden, maar ook door diverse partners, mits alles volgens plan gaat. Helaas heeft de Fermi-architectuur al flink wat vertraging opgelopen en is het dus nog onduidelijk welke partner de kaart het eerst in handen heeft. Maart zou ook de maand moeten zijn wanneer voor de consument de kaarten verkrijgbaar zijn, aldus de geruchten.