1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Firefox zal zijn Android-app openstellen voor meer personalisering. Dat is mogelijk doordat de webbrowser ondersteuning wil geven aan een grotere groep add-ons.

De Android-app van Firefox zal naar eigen zeggen binnenkort de titel verwerven van de “enige grote Android-browser die een open extensie-ecosysteem ondersteunt.” Gebruikers halen daaruit het voordeel dat ze de webbrowser meer naar hun eigen wensen kunnen aanpassen.

Voorsprong op favoriete Android-browser

De webbrowser neemt hiermee wel een voorsprong op de voorkeursbrowser voor Android-toestellen. Chrome voor Android ondersteunt tot op heden geen extensies, alleen Apple voegde de ondersteuning pas toe op zijn webbrowser Safari.

Voor de redesign van Firefox in 2020 was de ondersteuning voor add-ons van derden eigenlijk veel groter. In de blog geeft de webbrowser aan waarom het de ondersteuning niet eerder opnieuw uitbreidde: “De afgelopen jaren heeft Firefox voor Android officieel een kleine subset van extensies ondersteund, terwijl we onze inspanningen hebben gericht op het versterken van de kernfunctionaliteit van Firefox voor Android en het begrijpen van de unieke behoeften van gebruikers van mobiele browsers.”

Het is nog niet duidelijk wanneer Firefox deze titel exact in de wacht wil slepen. Een datum voor de uitrol is er namelijk nog niet, maar maakt Firefox bekend in september. Hier voegt het bedrijf aan toe dat een bredere ondersteuning nog voor het einde van het jaar een feit zal zijn.