1 min

Op één december kwam Microsoft in China met MSN Juku. Het is een blogsite die ontwikkeld is in samenwerking met een Chinees bedrijf. Gister werd de site offline gehaald omdat Microsoft beschuldigd werd van plagiaat.

In een bericht heeft Microsoft bevestigd dat er sprake is van plagiaat. In de verklaring geeft Microsoft aan het erg jammer te vinden dat dit is gebeurd en dat ze het beleid, voor externe softwareontwikkelaars, zullen aanscherpen. Ook biedt Microsoft excuses aan richting Plurk, de ontwikkelaar van de originele code. De Juku-bèta blijft voor onbekende tijd offline.

Plurk toonde afgelopen maandag op de eigen blog het plagiaat nog aan. De navigatiestructuur van MSN Juku zou qua code voor 80 procent hetzelfde zijn als de code van Plurk. Plurk’s sociale netwerk is in de Filipijnen en Taiwan erg populair, in China is de service geblokkeerd door de overheid. Plurk en Juku zijn in Azië concurrenten voor microblog-services zoals Twitter. Plurk liet weten dat ze geen juridisch gevecht willen met Microsoft, het offline halen van de site is volgens Plurk genoeg.