Windows 11-productverantwoordelijke Panos Panay in dienst bij Amazon -update

Windows 11-productverantwoordelijke Panos Panay in dienst bij Amazon -update

Update, 10:37, 29/09/2023, Laura Herijgers: Amazon bevestigt de indiensttreding van Panos Panay. Hij krijgt de verantwoordelijkheid om de dienst Devices & Services succesvol te leiden.

Panos Panay zal eind oktober in dienst treden bij Amazon. De Amazon-blog waarin het nieuws wordt gedeeld, maakt verder bekend dat Dave Limp begeleiding zal geven tijdens de eerste periode van Panay bij Amazon.

Dave Limp is de huidige SVP Devices & Services bij Amazon. Later dit jaar zal hij echter afscheid nemen van het bedrijf. Hij groeit door naar de positie van CEO van Blue Origin. Er blijven dus wel banden met Amazon, waar het ruimtevaartbedrijf een onderdeel van vormt. Door de overstap komt hij ook terug bij de oprichter van Amazon, Jeff Bezos terecht. Bezos heeft zich na het aftreden als CEO van Amazon toegewijd aan het ruimtevaartbedrijf.

Origineel, 10:14, 19/09/2023, Floris Hulshoff Pol: CPO Panos Panay vertrekt bij Microsoft en gaat mogelijk bij Amazon aan de slag. De vertrokken CPO wordt opgevolgd door Pavan Davuluri en Yusuf Mehdi.

Panos Panay was 20 jaar lang werkzaam bij Microsoft en onder meer verantwoordelijk voor de introductie van de Surface-tablets en -laptops. Op dit moment was hij verantwoordelijk voor Windows 11.

Lees ook: Windows 11 23H2 op komst: wat is er nieuw?

Panay gaat volgens Bloomberg mogelijk bij Amazon aan de slag. Bij deze techgigant wordt hij verantwoordelijk voor de stemgeactiveerde digitale assistent Alexa en de Echo smart speakers. Amazon is de laatste tijd bezig de toepassing van deze technologie verder uit te breiden. Panay volgt in dit scenario David Limp op die met pensioen gaat.

Werknemers halen bij de concurrent

De stap van Panos Panay is opmerkelijk, maar niet ongewoon. Twee jaar geleden stapte het toenmalig hoofd cloudactiviteiten van Amazon Charlie Bell naar Microsoft over. Bij de techgigant uit Redmond leidt hij nu de cybersecurity-business.

Hoewel Microsoft een concurrentiebeding hanteert voor zijn topmanagement, wordt dit vaak niet gehandhaafd.

Opvolging veiliggesteld

Microsoft heeft meteen de opvolgers van Panay bekendgemaakt. Pavan Davuluri wordt verantwoordelijk voor de besturingssystemen, net als de devices en chips die met desktop clients, cloud en AI te maken hebben.

Yusuf Mehdi, nu nog hoofd consumentenmarketing, wordt verantwoordelijk voor de samenwerkingsverbanden met computerfabrikanten en retailorganisaties.