1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel is begonnen met het opzetten van een AI-pc-ecosysteem. Met het Intel AI PC Acceleration Program wil het bedrijf de toekomstige mogelijkheden van de AI-pc benutten.

Het Intel AI PC Acceleration Program zal ondersteund worden door de Meteor Lake CPU’s die in december verschijnen. Het programma moet in de periode tot 2025 AI mogelijk maken op meer dan 100 miljoen pc’s.

Partners krijgen via het Intel-programma toegang tot de Intel AI-toolchains, co-engineeringmogelijkheden, -hardware, -designtools, technische expertise en co-marketing die de komst van de AI-pc’s moet gaan versnellen.

Al deze tools en mogelijkheden moeten partners helpen te profiteren van de nieuwe Intel Core Ultra-processortechnologie. Dit moet de prestaties van AI- en ML-oplossingen optimaliseren, nieuwe use cases ontwikkelen en meer connecties in de bredere pc-industrie leggen.

Contentcreatie

Het programma belooft nieuwe mogelijkheden voor audio-effecten, contentcreatie, gaming, beveiliging, streaming, videosamenwerking en meer. De eerste partners die aan het Intel-programma meedoen, zijn onder andere Adobe, Audacity, BlackMagic, BufferZone, CyberLink, DeepRender, MAGIX, Rewind AI, Skylum, Topaz, VideoCom, Webex, Wondershare Filmora, XSplit en Zoom.

Tip: Intel lanceert 14e generatie Core-chips: de AI-revolutie laat op zich wachten