2min

Intel is druk bezig met het in de markt zetten van een nieuwe soort pc, dat AI-pc. Alle pc-fabrikanten, Google en Microsoft scharen zich achter dit initiatief. Een AI-pc moet voldoen aan een aantal eisen om zo genoemd te mogen worden. Waarschijnlijk zal Intel fabrikanten ook budget toeschuiven als ze ervoor kiezen een AI-pc op de markt te brengen. Coen en Sander realiseerden zich dat ze dit eerder hebben gezien, namelijk met de ultrabook. Wat Techzine betreft is de AI-pc de nieuwe ultrabook, een nieuwe standaard waar uiteindelijk iedereen gebruik van zal maken.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple Podcasts of een andere dienst.

Ten tijde van de ultrabook was vooral het doel om laptops dunner en lichter te maken zonder in te leveren op de accuduur en prestaties. Binnen een aantal jaar maakten laptops een transitie door van lompe zware apparaten, tot dunne lichte mobiele apparaten. Nu wil Intel een soortgelijke transitie inzetten, waarbij systemen standaard worden voorzien van een NPU. Een chip die in staat is om AI-taken snel uit te voeren en zo de CPU en GPU te ontlasten. Coen en Sander voorspellen dat elke pc straks met een NPU komt en over een paar jaar iedereen een zogenaamde AI-pc bezit inclusief een Copilot-knop.  

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 4

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen van Techzine Talks! Coen en Sander maken sinds medio 2021 de enterprise IT podcast van Nederland en België. De afgelopen twee jaar verscheen er elke week een nieuwe aflevering van Techzine Talks. In 2024 gaan we hiermee door en informeren we luisteraars over de laatste IT-ontwikkelingen, de belangrijkste informatie rondom techevents maar duiden we ook nieuwe IT-trends. Je kan elke week een nieuwe podcast verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Met feestdagen soms een dagje later.

Steun ons!

We hopen uiteraard dat je ons als luisteraar steunt! Dat doe je door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Vijf sterren ontvangen we graag! Ook staan we open voor feedback en je mag ons altijd ideeën sturen voor onderwerpen.

Meedoen?

Ben je een expert in een bepaald IT-vakgebied en wil je graag je kennis delen met onze luisteraars? Of heeft je organisatie de nieuwste en meest innovatieve IT-oplossing in huis? Neem contact op, dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eis daarbij is dat het informatief moet zijn voor onze luisteraars.