1 min Applications

YouTube start test HTML5-videospeler

YouTube is een experiment gestart met een HTML5-videospeler. Deze HTML5-speler gaat de concurrentie aan met de bestaande Flash-player.

YouTube start test HTML5-videospelerYouTube heeft al enige tijd terug een demoversie van de op HTML 5-gebaseerde videospeler laten zien, waarna vele verzoeken binnenkwamen om werk te maken van de mogelijkheden van HTML 5.

YouTube waarschuwt wel dat de nieuwe videospeler in een bètaversie is en nog beperkingen kent. Zo is bijvoorbeeld ondertiteling niet mogelijk en de video’s kunnen alleen bekeken worden in een browser die de h.246 videocodec en HTML5 video-tag ondersteunt. Dit gaat in de praktijk om de nieuwste versies van de browsers Chrome, Safari en ChromeFrame op Internet Explorer.

HTML5 is de nieuwste versie van de opmaaktaal voor websites. Een van de nieuwste functionaliteiten is de ingebouwde ondersteuning voor het afspelen van geluid en video. Daarnaast maakt HTML5 het gebruik van applicaties in websites makkelijker. Google, eigenaar van YouTube, heeft veel werk gestoken in de nieuwe standaard. Ook Microsoft kondigde onlangs aan dat ze HTML5 gaat ondersteunen in de nieuwe versie van Internet Explorer.

Bron:Automatiserings Gids