2min

NetSuite heeft een preview gegeven van NetSuite 2024 Release 1. De nieuwe versie van NetSuite wordt voorzien van de nodige nieuwe features. Vooral op financieel gebied wordt het platform fors uitgebreid. NetSuite leunt daarbij stevig op bestaande technologie en oplossingen van Oracle.

Met de introductie van NetSuite 2024 Release 1 wordt het platform uitgebreid met meer mogelijkheden voor financiële oplossingen. Het moet financiële medewerkers beter helpen met het uitvoeren van hun werkzaamheden. Denk daarbij aan plannen, budgetten opstellen, het beheren van de accounts van klanten, het opmaken van de financiële eindejaarsrekening en het maken van financiële rapportages.

Integratie Oracle-technologie

NetSuite heeft voor deze editie een aantal zakelijke applicaties van moederbedrijf Oracle in een enkele omgeving samengebracht. Dit is overigens naar eigen zeggen een proces dat al jaren aan de gang is. Techzine schreef hierover al eind vorig jaar.

Een schermafbeelding van het Azure Analytics-dashboard.

Uitgebreide NetSuite EPM-oplossing

Zo is er met de nieuwe release bijvoorbeeld de nieuwe NetSuite Enterprise Performance Management (EPM)-oplossing toegevoegd. Deze oplossing verbindt alle hierboven genoemde financiële processen binnen de hele organisatie met elkaar.

Netsuite-prestatiebeheer voor ondernemingen.

De nieuwe NetSuite EPM-applicatie is daarbij gebaseerd op Oracle Fusion Cloud Performance Management en geïntegreerd in de NetSuite ERP-oplossing. Deze suite van cloudapplicaties moet het zakelijk inzicht ten goede komen en het nemen van beslissingen verbeteren. Verder verbetert het de efficiency van financiële afdelingen, geeft NetSuite aan.

Nieuwe features

Meer specifiek is NetSuite EPM nu uitgebreid met features als Intelligent Performance Management (IPM) voor de bestaande NetSuite Planning and Budgeting-oplossing, de beschikbaarheid van NetSuite Profitability and Cost Management Reporting, NetSuite Account Reconciliation en NetSuite Close Management and Consolidation.

Daarnaast beschikt de nieuwe NetSuite EPM-oplossing over diverse andere features, waaronder natuurlijk ook generatieve AI-technologie, die zijn ondergebracht in onder meer NetSuite Corporate Tax Reporting, NetSuite Narrative Reporting, de NetSuite Transaction Line Distribution SuiteApp, NetSuite Bill Capture en NetSuite Benchmark 360.

NetSuite 2024 Release 1 komt binnenkort beschikbaar.

Lees ook: NetSuite SuiteWorld 2023 keynote: doe meer met minder