2min

Google breidt de zoekfunctionaliteit in de Chrome-browser uit met meer suggestiemogelijkheden. Dit omvat onder andere het tonen van meer gerelateerde beelden.

Google breidt de zoekfunctionaliteit in de Chrome-browser uit met meer suggestiemogelijkheden om de zoekervaring voor eindgebruikers verder te verbeteren. Dit omvat onder andere het tonen van meer zoekopdrachtgerelateerde beelden. Ook is de zoekmogelijkheid verbeterd, zelfs bij slechte verbindingen.

In de zoekfunctie van de Chrome-browser krijgen eindgebruikers nu meer zoeksuggesties – de drop-down lijst van mogelijke zoekopdrachten die verschijnen bij het intypen van een zoekvraag – op basis van zoekopdrachten van andere gebruikers. Deze extra suggesties worden vaak vergezeld door afbeeldingen.

Dit moet volgens Google gebruikers helpen sneller hun zoekvraag te voltooien, daarmee tijd te besparen en meer inspiratie te krijgen.

Een screenshot van de Google-zoekpagina.

Verder breidt Google het aantal afbeeldingen uit dat wordt getoond bij zoekopdrachten. Nu krijgen gebruikers meerdere afbeeldingen op een meer prominente plaats in het zoekresultaat. Ook van gerelateerde items, waar zoekopdrachtgevers in eerste instantie niet naar op zoek waren, maar mogelijk wel interessant vinden.

Een screenshot van Google Zoeken op een smartphone.

Meer suggesties bij slechte connectiviteit

Ook zorgt Google er nu, in het kader van de verbeterde Search-functionaliteit, voor dat gebruikers die een zoekopdracht uitvoeren via een slechte internetverbinding, bijvoorbeeld via een Android- of iOS-smartphone met beperkte dekking, toch de zoeksuggesties kunnen zien. Dit wordt mogelijk gemaakt door verbeterde on-device functionaliteiten.

Dit betekent ook dat gebruikers die in de Incognito-modus zoekopdrachten doen, meer zoeksuggesties voorgeschoteld krijgen.

Lees ook: Google Search slaat oude webpagina’s voortaan niet meer op