Via Google Image Search was het al mogelijk om op afbeeldingen te zoeken in plaats van slechts op tekst. Binnenkort is het zoeken naar afbeeldingen binnen Google Chrome nog makkelijker, doordat deze functie toegevoegd is aan het menu dat verschijnt bij het klikken met de rechtermuisknop op een afbeelding.

De desktopversie van Chrome zal binnenkort een meer uitgebreide zoekfunctie bezitten. Waar voorheen alleen op afbeeldingen kon worden gezocht via Google Image Search, kan dit spoedig nog sneller. Het menu dat verschijnt na het klikken met de rechtermuisknop boven een afbeelding heeft de toevoeging Search Google for this image gekregen.


Het toevoegen van deze extra zoekfunctie verschijnt in de update naar Google Chrome-versie 30 van de desktopversie en werkt in Windows, Mac OS X en Linux. Een andere aanpassing is verricht aan de web-applicaties. Deze zullen meer lijken op mobiele applicaties, waarbij bijvoorbeeld het betalingssysteem intern is geregeld. Tevens zijn er zo’n vijftig kwetsbaarheden aangepakt, waar Google op is gewezen door onafhankelijke ontwikkelaars.

Ook voor het mobiele besturingssysteem Android zijn er enkele aanpassingen voor Google Chrome verricht in versie 30. Deze hebben voornamelijk te maken met ondersteuning voor besturing middels gebaren van de gebruiker.

De ondersteuning voor het gebruik van gebaren bij Google Chrome in de betaversie 30 voor Android zal binnen enkele dagen beschikbaar worden gesteld. Wanneer de update voor de desktopversie van Google Chrome de stijgers zal verlaten is door Google nog niet bekend gemaakt.