1 min

De Copilot-feature van Microsoft gaat met behulp van AI om suggesties doen tijdens het invullen van velden in een formulier. Deze functionaliteit komt beschikbaar voor Dynamics 365 en Power Apps.

Bij de onthulling van de Copilot-feature sprak Microsoft over een nieuwe optie voor alle model-driven apps. Dit zijn softwareonderdelen die een database gebruiken voor het creëren van formulieren, dashboards en tabellen. De invulassistentie is beschikbaar voor alle dagelijkse ERP-gebruikers en gebruikers van Power Apps-applicaties. Power Apps is bedoeld voor het ontwikkelen van software, functies en componenten voor financiële, verkoop-, marketing-, HR-, operationele en frontlinie-doeleinden.

Een schermafdruk van het azuurblauwe portaal.

Suggesties op basis van datapatronen

Bij het invullen van een formulier zal Copilot suggesties doen op basis van appgebruik en datapatronen. Het houdt ook rekening met welke informatie al in het formulier aanwezig is. De gebruiker kan vervolgens alle suggesties accepteren of een bepaald aantal selecteren. Natuurlijk blijft een laatste controle noodzakelijk -de informatie in het formulier wordt pas opgeslagen nadat de gebruiker het heeft bevestigd.

Om van de Copilot-hulp gebruik te maken, moet de functie in Dynamics 365 ingeschakeld zijn, wat standaard het geval gaat zijn. Bedrijven die de invulassistentie niet willen gebruiken, kunnen de Copilot-hulp uitschakelen.

Copilot maakt deel uit van het 2024 Release Wave 1-plan. Deze updatecyclus brengt van april tot en met september 2024 nieuwe functies naar Dynamics 365.

Tip: Copilot spreekt uiterlijk april officieel Nederlands