1 min Applications

Greenpeace: ‘Maak IT groen’

Greenpeace is bezorgt en waarschuwt dat de groei in cloud computing het milieu slecht is voor het milieu. Cloud computing zou de uitstoot van broeikasgassen verhogen en roept grote internetbedrijven op om alternatieve energiebronnen te gebruiken.

Greenpeace: ‘Maak IT groen’Grote internetbedrijven als Google, Facebook en Yahoo beschikken over enorme datacenters en telecommunicatie netwerken met als gevolg dat Greenpeace deze bedrijven aanspreekt op hun energieverbruik. Het verbruik van elektriciteit in datacenters en telecommunicatie netwerken zal naar verwachting verdrievoudigd zijn in 2010.

Ondanks dat bedrijven hard werken om energie efficientie te verbeteren is Greenpeace bezorgd dat om bedrijfstechnische redenen energieverbruik een te lage prioriteit heeft.

Make IT Green: Cloud Computing and its Contribution to Climate Change. Zo luidt de naam van het rapport van Greenpeace waarin de iPad van Apple als voorbode gezien wordt voor dingen die komen gaan. Het downloaden van videomuziek en e-books van cloud-based services via de iPad zet de trend, aldus Greenpeace.

Bron:techworld