1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sinds juni 2010 indexeert Google IPv6-websites. Websites die je via IPv6 aansluit kunnen daardoor ook via de zoekmachine gevonden worden.

Systeemingenieur Jasper Wonnink schrijft op zijn weblog dat de Googlebot vanaf 18 juni, en mogelijk eerder, websites via IPv6 indexeert. In de log-bestanden van bezoekers van zijn website ontdekte Wonnink een zoekrobot die door Google specifiek ingezet lijkt te worden voor het indexeren van de inhoud van IPv6-websites.

De Nederlandse IPv6 Task Force is een lobby gestart om geïndexeerde IPv6-websites alleen te tonen aan IPv6-gebruikers. De Task Force wil hiermee het gebruik van IPv6 internetprotocol aanmoedigen. Eerder werd bekend dat de IPv4-adressen halverwege 2011 op zullen zijn.

"We zijn hard aan het lobbyen bij Google om die indexering van IPv6-websites alleen beschikbaar te maken via IPv6. Daarmee creëer je een kleine beloning om ook IPv6 te gebruiken. Mensen die dan zowel IPv6 als IPv4 draaien hebben dan het voordeel dat ze zowel geïndexeerde IPv4- als IPv6-websites te zien krijgen", aldus een woordvoerder van de Nederlandse IPv6 Task Force.