1 min

Tags in dit artikel

, ,

Als iemand de klokkenluiderssite WikiLeaks een donatie wil geven kan dit niet meer via het betaalsysteem PayPal, het bedrijf heeft namelijk de rekening van WikiLeaks geannuleerd. Dit zou komen doordat WikiLeaks de gebruiksvoorwaarden zou schenden, ook wil PayPal niet meewerken aan illegale activiteiten.

Volgens de oprichter van WikiLeaks, Julian Assange, heeft WikiLeaks per jaar zo’n 200.000 dollar nodig om online te kunnen blijven. Volgens het Duitse weekblad Focus, zou WikiLeaks de afgelopen week zo’n 15.000 euro hebben ontvangen, nadat de website met de publicatie van geheime documenten van de Amerikaanse ambassades begon.

PayPal is nu het vierde bedrijf in een week tijd dat zijn diensten niet meer wil aanbieden aan WikiLeaks. Eerder heeft Amazon het hostingcontract met WikiLeaks beëindigd, volgens Amazon omdat WikiLeaks content aanbood waarvan zij de rechten niet in handen hebben. Ook de bedrijven Tableau en EveryDNS hebben de contracten beëindigd met WikiLeaks. Zo zou Tableau de content offline gehaald hebben onder politieke druk, EveryDNS wilde niet meer mee werken omdat zij vreesde voor de stabiliteit van hun infrastructuur, WikiLeaks kampte al een tijdje met forse ddos-aanvallen.