‘iOS 5 met clouddiensten pas in herfst van 2011’

Als we de bronnen van Techcrunch geloven dan zal Apple pas in de herfst met iOS 5 komen, volgens de bronnen zou iOS ook voorzien zijn van flink wat nieuwe clouddiensten. Normaliter brengt Apple de grotere iOS-releases altijd in de zomer uit, Apple lijkt daar nu dus vanaf te gaan wijken.

Veel iPhone eigenaren zien het als een traditie dat er elke zomer een nieuwe iPhone verschijnt en een nieuwe grote versie van iOS. Volgens Techcrunch komt daar dus verandering in, zo heeft de website al uit twee betrouwbare bronnen gehoord dat iOS 5 pas in het najaar komt. Apple zou simpelweg meer tijd nodig hebben om iOS 5 te ontwikkelen gezien de verandering zo enorm zijn. Apple zou enorm veel focus willen leggen op nieuwe clouddiensten.

Volgens de bronnen zal de iPhone 5 wel gewoon deze zomer al verschijnen en is er geen sprake van uitstel. De iPhone 5 zal gewoon met een 4.x release op de markt komen en in het najaar geüpdatet kunnen worden naar iOS 5.

De verwachting is dat tijdens het WWDC de nieuwe iPhone 5 aangekondigd zal worden, ook verwacht men een preview van iOS 5 met de aanmerking dat deze pas in het najaar zal verschijnen. Ook gaan er nog een hele hoop geruchten over een nieuwe iPad die mogelijk dit najaar zou verschijnen. Het zou hierbij niet gaan om ene iPad 3 maar meer om een iPad 2.5. Apple zou mogelijk de wens hebben om de introductieperiode van de iPad’s te verschijnen zodat deze dichter in de buurt van de feestdagen komt te liggen.

Apple zal deze zomer ook de nieuwe versie van het Mac OS X besturingssysteem lanceren, welke de naam Mac OS X Lion zal gaan dragen. Ook dit besturingssysteem zal veel nieuwe clouddiensten gaan krijgen, die deels overlappen met de clouddiensten voor iOS. De ontwikkeling hiervan zou gewoon op schema liggen.

Kort samengevat gonst het weer van de geruchten over Apple en alle productgroepen. Wat er precies waar is zal moeten blijken, in juni vindt de WWDC plaats en wordt er in elk geval een hele hoop duidelijk.

Bron:Techcrunch