2min

Tags in dit artikel

, , ,

Ondanks dat Sony zijn online diensten weer volledig online aan het brengen is en veel games zonder problemen gebruik kunnen maken van het matchmakingsysteem blijft het voor de DiRT 3-speler vooralsnog onmogelijk om online te gaan.

Dit komt doordat het derde deel van de DiRT-reeks gebruik maakt van een zogenaamde VIP-pass. Een speler zal deze code eerst online in de PlayStation Store moeten invoeren, voordat de onlinefuncties van het spel beschikbaar komen. De PlayStation Store is echter nog altijd offline. Er zit voor de speler van DiRT 3 dan ook niets anders op dan te wachten totdat ook deze dienst weer online komt. Naar verwachting zal dit in de aankomende dagen gaan gebeuren. Sony heeft namelijk als richtlijn dat alle diensten weer in zijn volledigheid werken voor het einde van de maand mei.

Ontwikkelaar Codemasters besloot om, net als vele andere ontwikkelaars, gebruik te maken van dit systeem om zo nog enige inkomsten uit te putten uit de enorme handel in tweedehands games. Wanneer een ontwikkelaar ervoor kiest om geen gebruik te maken van een dergelijk systeem, zal zij maar eenmalig een bedrag ontvangen bij aankoop van een nieuwe game. Wanneer zij echter wel kiest voor dit systeem, zal zij bij het doorverkopen opnieuw een bedrag ontvangen. Dit komt namelijk doordat zo’n code maar eenmalig te gebruiken is. Koopt een speler dus een tweedehands spel, dan zal hij dus eerst een code moeten kopen voordat hij gebruik kan maken van de online-opties.