2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op dit moment is de meest populaire applicatie voor smartphones in Nederland de Facebook app. Onderzoeksbureau Telecompaper kwam met deze gegevens tijdens het Mobiel NL 2011 congres. Na de Facebook app komen de apps van Hyves en Whatsapp uit de bus als meest populaire apps in Nederland.

De cijfers liegen er niet om want Facebook staat ongeveer op de helft van alle smartphones in Nederland. Ook de nummer twee en drie in de lijst doen het niet verkeerd. Zo staan de apps van Hyves en Whatsapp op 40% van alle smartphones. Ook Twitter vinden we terug in de lijst, deze app staat op 33 procent van alle smartphones. De Blackberry Messenger app doet het ook zeker niet slecht maar is uiteraard een stuk minder populair gezien deze alleen op Blackberry toestellen beschikbaar is, deze applicatie staat op 13% van alle smartphones. Dat de apps geïnstalleerd staan op zoveel toestellen, wil echter nog niet zeggen dat ze ook actief gebruikt worden maar het geeft wel een goed beeld van de populariteit van bepaalde diensten.

Hoewel WhatsApp nu nog derde staat zal dat snel veranderen want volgens de nieuwste cijfers stijgt WhatsApp steeds verder. Danijel Dercksen, AllAboutPhones-oprichter, liet de nieuwe cijfers zien in zijn presentatie over de applicaties. Telecompaper maakte zijn cijfers woensdag bekend tijdens een congres van het bedrijf zelf. Tijdens het congres zal worden gesproken over de sterke toename van dataverkeer via de smartphones van de afgelopen jaren en komende jaren. Vertegenwoordigers van Nokia, KPN en andere telefoonmaatschappijen zullen ook aanwezig zijn tijdens het congres.