Zoekmachinegigant Google lost de eerste privacyproblemen van zijn nieuwe netwerksite Google+ op. Google blokkeert het verder verspreiden van berichten en foto’s die alleen met een beperkt aantal vrienden op Google+ worden gedeeld.

Google-engineer Kelly Ellis zegt dat deze problemen door de nieuwe ‘disable reshare’-optie zijn verholpen. In een filmpje benadrukt ze hoe belangrijk privacy is voor Google: "Dit is erg belangrijk voor ons. Op Google moet je controle hebben over wie je berichten ziet", aldus Ellis.

Verder komt Google+ met een nieuw algoritme om de volgorde van berichten te verbeteren. Berichten met veel reacties blijven daardoor niet dagenlang bovenaan de pagina staan.

In de dagen na de introductie van Google+ vorige week werd er veel kritiek geuit op de privacyregeling in de nieuwste netwerkdienst. Met de nieuwe optie lijkt Google hierop te reageren. Google heeft duidelijk geleerd van zijn fouten in het verleden. Zo stelde Google Buzz voor gebruikers automatisch hun contactpersonen bij Gmail in als hun openlijk zichtbare Buzz-vrienden.