In een aantal landen was het al mogelijk, maar binnenkort kunnen ook Nederlandse gebruikers bellen via Gmail. De dienst "Google Voice" wordt geïntroduceerd in onder meer Nederland en België en maakt het voor gebruikers mogelijk om vanuit Gmail naar vaste en mobiele nummers te bellen.

Door in te loggen bij Gmail heb je binnenkort de mogelijkheid om te bellen via het internet. Via Google Talk, waarmee je kan chatten, kun je straks ook telefoongesprekken voeren. Boven in het chatvenster verschijnt dan een groen telefoontjeicoontje.

Het bellen is niet gratis. In Nederland kost het 2 cent per minuut om naar een vast nummer te bellen en 11 cent per minuut naar mobiele nummers. In België wordt het alleen mogelijk om naar mobiele nummers te bellen voor 11 cent per minuut.

Vorig jaar augustus introduceerde Google voor het eerst bellen vanuit Gmail. Bellen via Gmail is inmiddels in 38 talen beschikbaar. Wanneer Google Voice precies in Nederland beschikbaar wordt is nog niet bekend. Google stelt dat de dienst ergens in de komende dagen wordt uitgerold.