1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Tijdens een gesprek tussen Nintendo’s CEO Satoru Iwata en de investeerders maakte Iwata bekend dat Nintendo pas volgend jaar de lanceerdatum en de prijs van de Wii U console zal onthullen.

Tijdens de afgelopen E3-beurs in Los Angeles onthulde Nintendo de nieuwe Wii U-console. Hoewel ze toen al een aantal demonstraties lieten zien bleef er ook een hoop onduidelijk. Zo werd er geen informatie verstrekt over de hardwarespecificaties van de WiiU en ook een lanceerdatum en mogelijk prijs werd niet gedeeld.

De informatie omtrent de software mogelijkheden en line-up was ook vrij beperkt maar verschillende game-ontwikkelaars hebben inmiddels aangegeven games te gaan ontwikkelen voor de Wii U. Volgens Iwata bevond de Wii U zich op dat moment nog steeds in de ontwikkelfase en waren er nog niet erg veel specifieke plannen voor de software van de Wii U. Dit is volgens hem ook meteen de reden waarom ze volgend jaar pas de lanceerdatum en prijs bekend gaan maken, zodat ze beter in staat zijn de plannen ook toe te lichten.