Eric Schmidt: ‘Steve Jobs is best presterende CEO’

Eric Schmidt, de voormalige CEO van Google, heeft in een interview met Salesforce founder and CEO Marc Benioff gezegd dat Steve Jobs de best presterende CEO van de afgelopen 50 jaar is, misschien wel 100 jaar. Schmidt laat hiermee zien veel respect te hebben voor de prestaties van Jobs.

Eric Schmidt: ‘Steve Jobs is best presterende CEO’Schmidt zei verder dat hij blij was dat hij deel heeft mogen uitmaken van Apple’s bestuur, waaraan een abrupt einde kwam toen Google met Android op de markt kwam. De positie van Schmidt was toen niet meer te combineren met die van Google CEO.

Verder geeft Schmidt aan dat het heel knap is wat Jobs heeft weten neer te zetten, uiteindelijk heeft hij Apple twee keer opgebouwd. De eerste keer vanuit zijn garage en de twee keer in 1997 toen hij terug kwam bij het bedrijf nadat het bijna failliet was.

Benioff stelde ook de vraag wat volgens Schmidt het verschil is tussen de Steves, waarmee hij doelt op Steve Jobs en Steve Ballmer, de CEO van Microsoft. Volgens Schmidt is er een verschil in kundigheid, verder ging hij er heel verstandig niet op in.

Verder voorspeelde Schmidt dat de volgende generatie aan grote leiders en startups iets te maken zullen hebben met mobiel, lokaal en sociaal. Volgens Schmidt zijn de limieten van het pc-platform voorlopig uitgeput en is nu eerst mobiel aan de beurt.

Bron:Techcrunch