2min

Tags in dit artikel

, ,

Apple werkt op de achtergrond al hard aan een grote update van Mac OS X Lion. De medewerkers testen inmiddels al enkele maanden de update met versienummer 10.8.

Hoewel Mac OS X Lion pas enkele maanden op de markt is, werken de mensen van Apple op de achtergrond al hard aan een update van dit besturingssysteem. De Amerikaanse website MacRumors ontdekte in de statistieken van haar website dat steeds meer bezoekers de weg naar de website weten te vinden met Mac OS X Lion.

In augustus maakten de eerste bezoekers echter gebruik van versie 10.8, in september wordt dat aantal al iets meer en in oktober zijn er flinke pieken te zien in de statistieken. Dit duidt erop dat steeds meer gebruikers de update van het besturingssysteem gebruiken om de website van MacRumors te bezoeken.

MacRumor heeft deze statistieken iets nauwkeuriger bekeken. Het blijkt dat deze bezoekers over IP-adressen beschikken die gekoppeld zijn aan Apple. Nader onderzoek laat zien dat deze gebruikers de website bezoeken vanuit Cupertino en de directe omgeving, waar het hoofdkantoor van Apple zich bevindt. Het is dus aannemelijk dat Apple-medewerkers de update op de achtergrond aan het testen zijn.

De eerste grote update sinds het lanceren van Mac OS X Lion is nog niet officieel aangekondigd door Apple. Wanneer deze op de markt zal verschijnen is dus nog niet duidelijk.

Apple lanceerde afgelopen juli de nieuwste versie van haar besturingssysteem, Mac OS X Lion. Het bleek al snel dat het een succesvol product was: in slechts enkele dagen wist Apple al meer dan één miljoen exemplaren te verkopen aan de consumenten.

Al snel bleek dat Mac OS X Lion de nodige beveiligingsproblemen had. Een beveiligingsexperts ontdekte diverse kwetsbaarheden in het besturingssysteem die niet in eerdere versies van Mac OS X te vinden waren. Kwaadwillenden zouden in theorie wachtwoorden eenvoudig kunnen achterhalen of wijzigen. Wellicht dat Apple deze bugs zal verhelpen in de nieuwste versie.