2min

Gisteren werd bekend dat diverse Japanse consumenten klaagden over technische problemen met de PS Vita. Sony erkent dat het klachten heeft ontvangen van gebruikers en biedt zijn verontschuldigingen aan voor het ongemak.

De PS Vita is sinds zaterdag 17 december te koop in Japan. Vanaf dag één kampt de nieuwe handheld van Sony al met de nodige technische problemen. Zo klagen gebruikers onder meer dat de console regelmatig vastloopt, dat het touchscreen niet altijd naar behoren werkt, dode pixels en dat de Vita niet altijd opstart, ook als de batterij helemaal opgeladen is. Een van de gebruikers moest een tijdelijke PSN-account aanmaken om een fix te downloaden zodat hij kon inloggen op zijn reeds bestaande PSN-account.

Sony laat op haar Japanse website weten dat het verschillende klachten van gebruikers heeft ontvangen. Het bedrijf biedt zijn excuses aan voor al het ongemak. Aangezien de problemen zich bij verschillende games voordoen, lijkt het een hardwareprobleem te betreffen. Sony heeft inmiddels een patch uitgebracht die een einde moet maken aan alle problemen.

Na twee dagen heeft Sony ruim 321.000 PS Vita’s verkocht. Bij het verschijnen van de Nintendo 3DS gingen er de eerste twee dagen meer dan 500.000 exemplaren over de toonbank. Het is voor Sony te hopen dat dit geen voorbode is van hetgeen het in Europa en Amerika kan verwachten. Vanaf 22 febrauri is de PS Vita verkrijgbaar in Nederland voor 249 euro (WiFi) en 299 euro (WiFi + 3G).