2min

De nieuwe console van Nintendo, de Wii U, krijgt een uitgebreide appstore, althans dat meldt The Daily. Het duurt nog maanden voordat de Wii U ook echt in de winkel zal liggen maar het lijkt erop dat Nintendo wederom mikt op een apparaat voor het hele gezin.

Behalve een uitgebreide appstore zou Nintendo ook mikken op e-reader en tijdschrift diensten via de nieuwe tabletcontroller, maar ook browsen e-mail checken en het gebruik van sociale netwerken zou door de komst van de appstore mogelijk moeten zijn met de Wii U en de bijbehorende tabletcontroller. Waarmee Nintendo op zijn eigen manier de concurrentie aan lijkt te willen gaan met Google en Apple. Nintendo komt echter met één apparaat dat voor verschillende doeleinde gebruikt kan worden, waar andere kiezen voor verschillende apparaten met dezelfde software.

Volgens The Daily mikt Nintendo op een zeer grote en uitgebreide appstore voor de Wii U. De vraag is natuurlijk of ze dat gaat lukken aangezien ontwikkelaars ook bereidt moeten zijn om in het systeem te stappen.

De huidige appstores voor de Nintendo 3DS en de Wii mogen eigenlijk geen appstore heette. Dit zijn zeer beperkte winkels en de apps die worden aangeboden zijn veelal games en de overige apps zijn enorm beperkt. Dat moet met de nieuwe appstore van de Wii U flink gaan veranderen.

De apps zouden ook voor verschillende doeleinde gemaakt kunnen gaan worden, zo zou men straks apps kunnen bouwen voor de Wii U maar ook apps kunnen bouwen voor de tabletcontroller van de Wii U.

Nintendo heeft de komst van de uitgebreide appstore nog niet bevestigd, ook is het onbekend of Nintendo geld wil verdienen met de appstore en met een uitgebreid betaalmodel komt of dat het blijft werken met huidige puntensysteem.