1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Acer komt in het tweede kwartaal van 2012 met zijn eigen clouddienst. De dienst zal vanaf elk apparaat met een Windows of Android besturingssysteem beschikbaar zijn. Als klant van Acer wordt de dienst gratis aangeboden en beschik je over een onbeperkte opslagcapaciteit, er zit echter wel een limiet op de opslagtermijn, namelijk 30 dagen.

Vandaag heeft Acer zijn clouddienst AcerCloud aangekondigd op de CES in Las Vegas. De online opslagdienst is bedoelt voor het opslaan van video’s, foto’s, en documenten. De nieuwe dienst moet gratis toegang bieden tot de bestanden vanaf elke pc, tablet of telefoon met een Windows of Android besturingssysteem. Ook voor andere besturingssystemen zal het in de toekomst beschikbaar worden.

Als koper van een Acer-Computer is de AcerCloud kosteloos beschikbaar. Volgens de fabrikant zal de gebruiker de beschikking krijgen over onbeperkte opslagcapaciteit. Wanneer een bestand wordt geüpload zal deze 30 dagen beschikbaar blijven op alle gekoppelde apparaten. De uitrol van AcerCloud begint in het tweede kwartaal van 2012 in de VS en China. De wereldwijde uitrol volgt aan het einde van het jaar.