1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Chatdiensten als WhatsApp, Ping en Facebook zijn erg populair. Toch zullen telecomaanbieders deze diensten liever zien verdwijnen. Zij lopen namelijk 13,9 miljard dollar mis aan omzet dankzij deze applicaties.

Het gaat hierbij om de misgelopen inkomsten uit sms-verkeer uit 2011. Marktonderzoeker Ovum kwam tot deze conclusie nadat het onderzoeksbureau het gebruik van deze diensten analyseerde. Doordat het hier gaat om een omzet van bijna 14 miljard dollar doen telecomaanbieders er goed aan om een samenwerking te zoeken met deze diensten, zo adviseert Ovum.

Sms is nog altijd erg populair te zijn onder de consumenten. Sms blijkt namelijk nog steeds dé dienst te zijn om een bericht te versturen. Slechts 4 procent van de Britse smarthponegebruikers verstuurde het afgelopen jaar een bericht via WhatsApp of vergelijkbare diensten. Ook lijkt 13,9 miljard dollar een grote som geld, maar het bedrag staat in schril contrast met wat telecomaanbieders jaarlijks aan omzet genereren aldus de Britse analist James Barford.