De online muziekdienst SoundCloud krijgt een radicale make-over. Vooralsnog kunnen echter enkel bèta-accounts de veranderingen binnen de website waarnemen. De update zal volgens geruchten binnen een paar maanden wereldwijd doorgevoerd worden.

Met de muziekdienst SoundCloud kan iedere muzikant haar audio opnemen en delen met de wereld. De meeste gebruikers zullen niet struikelen over het simpele uiterlijk van de website, maar volgens de eigenaars was er genoeg reden voor een radicale make-over. Een nieuwe versie van de website bestaat al, maar is enkel nog te gebruiken door bèta-users. Deze bestaat vooralsnog uit de kringen van SoundCloud zelf. Echter zal de dienst binnenkort 10.000 buitenstaanders toevoegen aan deze groep mensen.

De make-over zal onder andere de herkenbare waveform players een vernieuwing geven. De spelers zullen kleiner zijn en worden beter te gebruiken. Daarnaast zal het ook makkelijker worden om de nummers te delen op social media. Een andere nieuwe feature is de real-time notificaties. Je zal namelijk na de update direct op de hoogte worden gesteld wanneer een gebruiker reageert op jouw content. Daarnaast is de website verder voorzien van een tal van kleine verbeteringen en aanpassingen.