‘Nintendo wijzigt Wii U-controller’

Het lijkt er op dat er foto’s zijn gelekt van een nieuwe versie van de Wii U-controller van Nintendo. Een tester zou foto’s van de nieuwe controller op Twitter hebben geplaatst en zich waarschijnlijk niet gerealiseerd hebben dat de foto’s voor de rest van de wereld zichtbaar zouden zijn.

‘Nintendo wijzigt Wii U-controller’
De foto’s zijn afkomstig van de Twitter-account van een werknemer van Traveller’s Tale Games, een studio die onder andere verantwoordelijk is voor verschillende LEGO- en Disney-games. Alle microblogs die via de account zijn toegevoegd vanaf 2008, zijn inmiddels verwijderd, wat de zaak natuurlijk alleen maar verdachter maakt.

De wijzigingen zijn op zijn minst interessant te noemen. In vergelijking met de controller die Nintendo ongeveer een jaar geleden gedurende de E3 in Los Angeles liet zien, zijn er qua omvang en vorm weinig wijzigingen doorgevoerd. De wijzigingen zijn voornamelijk te zoeken in de analoge sticks, welke nu een stuk uit de behuizing steken, zoals nu het geval is bij de Nunchuck-controller van de originele Wii.

De Select- en Start-knoppen zijn van positie veranderd, in eerste instantie flankeerden zij de Home-knop, maar nu zitten deze knoppen onder de A-, B-, X- en Y-knoppen. Er is tevens een knop toegevoegd, deze zit onder de vierpuntstoets aan de linkerkant van de controller. Wat deze knop voor functie heeft is nog niet duidelijk.

Gedurende de E3 in Los Angeles zal er ongetwijfeld meer duidelijkheid komen over de nieuwe controller.

Bron:PC Mag