1 min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung ontkent dat het werkt aan een eigen sociaal platform. De geruchten die hierover de ronde doen zijn "ongegrond" en verwijst het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf naar het land der fabelen.

Het Koreaanse dagblad Korea Times wakkerde onlangs speculaties aan dat Samsung aan een Facebook-concurrent werkt. De krant zei zich te baseren op ‘anonieme bronnen binnen Samsung’. Hoewel het sociale netwerk officieel nog geen naam had, was het binnen het technologiebedrijf bekend onder de noemer ‘project Samsung Facebook’. Volgens de ongenoemde bronnen zou het platform eveneens een variëteit aan internetdiensten aanbieden aan gebruikers.

Volgens Samsung is er echter helemaal niets waar van het verhaal. In een weblog zegt het technologiebedrijf dat het om "ongegronde geruchten" gaat. Wel bevestigt Samsung dat het momenteel werkt aan een upgrade van Family Story, een sociale netwerkdienst die beschikbaar is op een klein aantal smartphones en Smart TVs. Dit heeft echter helemaal niets te maken met de verhalen over een Facebook-concurrent.