Vaak wordt de naam Xbox 720 of de codenaam Durango aangehouden als het gaat om de opvolger van de Xbox 360, maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat Microsoft deze naamgeving aan zal houden. De eerste Xbox kreeg geen toevoeging en een aanwijzing voor een eventuele naamgeving op basis van een reeks is er dan ook niet. Er zijn aanwijzingen dat Microsoft de volgende Xbox-console een andere naam zal geven: Xbox 8.

Xbox 8 slaat natuurlijk terug op Windows 8, het nieuwe besturingssysteem voor computers en tablets dat Microsoft eind dit jaar op de markt zal zetten. Microsoft heeft onlangs een rechtszaak gewonnen tegen Cheng Juan, een kaper van domeinnamen. De Chinees had de beschikking over een aantal domeinnamen die Microsoft interessant vond: Xbox8.org, Xbox8.us, XboxCompanion.com, XboxLiveTV.com, XboxTablet.com en XboxPhone.com. In de rechtszaak zou het Microsoft voornamelijk te doen zijn om de twee domeinnamen met ‘Xbox8’ erin. De domeinnamen werden eind juni overgedragen aan Microsoft. Domeinnaam Xbox8.com is overigens ook nog niet in handen van Microsoft, tegen de eveneens Chinese eigenaar hiervan loopt vooralsnog geen rechtszaak.

De naamgeving zou een logische stap zijn voor Microsoft. De softwaregigant is momenteel bezig om een eigen ecosysteem te ontwikkelen, zoals Apple dat reeds aanbiedt met de iPhone, iPod, iPad en Mac-systemen. Dit ecosysteem krijgt voor het eerst echt vorm als Windows 8 wordt geïntroduceerd en de nieuwe Xbox zou hier bij aan kunnen sluiten, al komt deze naar verwachting pas op zijn vroegst volgend jaar uit.