Google is begonnen met het toekennen van makkelijkere urls (webadressen) aan bedrijfspagina’s en pagina’s van bekende sterren. In plaats van een hele cijfer reeks krijgen zij een korte en makkelijk te onthouden Google+ adres.

Alle profielen en Google+ pagina’s hebben nu een url die begint met plus.google.com en gevolg wordt door een lange cijferreeks. Bijvoorbeeld: plus.google.com/111517777997943933884, dit is de Techzine pagina op Google+. Indien je die nog niet in je kringen hebt staan, is dit een mooi moment om deze toe te voegen.

Voor bekende bedrijven en personen is nu het mogelijk om deze url te laten vervangen in een korte makkelijk te onthouden url zoals Google.com/+Ubisoft, Google.com/+davidbeckham, Google.com/+hugoboss of Google.com/+BritneySpears.

Op deze manier is het een stuk makkelijker om iemand zijn Google+ profiel te vinden. Google voegt deze makkelijke urls alleen toe aan een korte lijst van bekende merken en sterren. Vooralsnog is het niet mogelijk om je eigen profiel of pagina aan te melden voor zo’n mooie url.