1 min

Tele2 gaat abonnementen aanbieden waarmee gebruikers thuis via een 4G-verbinding online kunnen gaan. 4G wordt als alternatief gebruikt voor bedraad internet, zoals een ADSL- of kabelverbinding.

Klanten die gebruik gaan maken van het 4G-netwerk om te internetten, doen dit door middel van een Huawei B593-router. De router werkt op een 2.6 GHz.-frequentie, deze dringt moeilijk door in gebouwen dus, het is verstandig om de router dicht bij een raam te plaatsen voor maximale prestaties.

Tweakers heeft de router enige tijd mogen proberen, in de tests die uitgevoerd werden bleek de snelheid van de router nogal afwisselend te zijn, wel waren de snelheden vrij hoog. De verbinding behaalde een maximale snelheid van 45Mb/s en meestal snelheden die schommelden tussen de 20 en 30 Mb/s. Ook zijn er al tests gedaan bij klanten, zij konden de nieuwe router een tijdje uitproberen.

Overigens biedt Tele2 ook mobiel internet aan via 4G, dit wordt gedaan aan de hand van een Huawei-E398 USB-dongle.

Wanneer er meer informatie bekendgemaakt wordt over de nieuwe 4G-abonnementen is nog onduidelijk, Tele 2 is de eerste aanbieder van 4G-internet voor thuisgebruik in Nederland.