1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Tele2 heeft zijn eerste 4G-abonnement geïntroduceerd en voldoet daarmee aan de eis van de overheid die aan de frequentieveiling was gehangen. De provider moest binnen een bepaalde termijn zijn netwerk activeren en daarop diensten aanbieden, dat doet het nu, maar het aanbod is alles behalve aantrekkelijk.

Het eerste 4G-abonnement van Tele2 is een zakelijk abonnement met een databundel van 20GB, daarvoor dient de klant echter wel 113 euro per maand te betalen en eenmalig 599 euro voor een gouden versie van de Samsung Galaxy S5. Bellen en sms’en is onbeperkt inbegrepen.

Daarmee is dit abonnement alles behalve aantrekkelijk, maar dat lijkt ook de bedoeling te zijn van Tele2. Tele2 voldoet hiermee aan de voorwaarden die de overheid heeft gesteld aan de frequentieveiling, maar het zal voorlopig nog geen storm lopen. Hierdoor kan het bedrijf rustig verder gaan met het opbouwen van zijn netwerk. Tele2 gaat waarschijnlijk later dit kwartaal echt van start met het aanbieden van diensten op zijn 4G-netwerk.

De verwachting is dat Tele2, in tegenstelling tot dit 4G-abonnement, juist enorm zal gaan concurreren op prijs met grote databundels. De bestaande partijen, KPN, T-Mobile en Vodafone, zullen flink onder druk worden gezet om te gaan reageren op het aanbod van Tele2. Doen ze dat niet dat zullen veel Nederlanders gaan overstappen naar de van oorsprong Zweedse provider.