Samsung mag dan pas net begonnen zijn met de massaproductie van zijn ultra-snelle eMMC flash-geheugenchips, het bedrijf brengt nu al nieuws over de volgende generatie hardware waar aan gewerkt wordt.

De huidige generatie eMMC flash-geheugenchips van Samsung zijn pas sinds augustus dit jaar in massaproductie genomen, maar Samsung gooit nu al weer een nieuwe generatie geheugenchips in de productie. Het gaat om de eMMC Pro Class 2000. Deze nieuwe chips zijn van een productieproces van 20nm naar 10nm gegaan en bieden 64GB aan opslaggeheugen. De eMMC Pro Class 2000 zou naar eigen zeggen 30 procent beter zijn qua prestatie en efficiëntie bij het produceren van de chip.

De eMMC Pro Class 2000 heeft een schrijfsnelheid van 2000 input/output per seconde (IOPS) en een leessnelheid van 5000 IOPS, hiermee verslaat hij de oudere chips die respectievelijk 1500 en 3500 IOPS behaalden. De nieuwe generatie flash-geheugenchips zijn vorige maand in productie genomen en zijn bedoeld voor dunne smartphones en tablets.