1 min

Microsoft’s Windows Phone-divisie begon deze week met een herstart van zijn #droidrage-stunt op Twitter, deze campagne die een jaar geleden voor het laatst gevoerd werd, biedt een gratis Windows Phone aan slachtoffers van Android-malware. De actie lijkt echter niet het gewenste resultaat te bereiken: inmiddels is de hashtag #windowsrage-realiteit geworden.

Eerder al opende de Microsoft Bing-divisie de aanval op Google’s pay-to-rank shoppingpraktijken met behulp van Microsoft’s "Scroogled"-campagne en ook verschenen er al advertenties in kranten waarin Microsoft de privacyveranderingen van Google aan de kaak stelt. Toch lijkt de Androidgemeenschap niet stilzwijgend toe te kijken naar hoe Microsoft probeert om ook Android belachelijk te maken.

Microsoft is de afgelopen tijd erg stil geweest als het gaat om de anti Android-beweging, maar eerder deze week ging het Windows Phone Team in de aanval met tweets met een stappenplan met onderdelen zoals "Wacht tot jouw Android-telefoon geïnfecteerd raakt met malware", gevolgd door "Koop een Windows Phone en maak verbinding met mensen van wie je houdt, in plaats van met een hacker in een donkere kelder.". De reactie vanuit de Android-community hierop is een #windowsrage-hashtag, waar vele Twitter-gebruikers hun ongenoegen uiten over de nieuwste poging van Microsoft om Android zwart te maken.