Wanneer Google+ gebruikers grote foto’s uploaden naar het sociale netwerk, dan zal het vanaf nu automatisch mogelijk worden om hierop in te zoomen en om de foto te pannen, op deze manier kunnen ge├»nteresseerde de professionele foto’s in detail bekijken.

Met een enorme stroom aan nieuwe smartphones en tablets met betere specificaties worden ook de vaak aanwezige camera sensoren van meer en meer kwaliteit voorzien, reden genoeg voor Google om daar verder op in te spelen en gebruik van te maken met Google+, na een simpele klik op een foto met een fatsoenlijke resolutie zal deze in een lightbox omgeving worden geopend waarna gebruik gemaakt kan worden van de nieuwe zoom en panning functionaliteiten.

Google+ is al vanaf de lancering redelijk populair onder fotografen, welke ook zeker belangrijk zijn geweest voor het tot op heden behaalde succes van Google’s sociale netwerk. Google heeft in de loop der tijd zelfs al een conferentie georganiseerd welke speciaal voor fotografen was opgezet. Deze nieuwe functionaliteiten spelen dan ook goed in op deze gebruikersgroep en komen voor hen wellicht dan ook niet als een verassing.

Google blijft ondertussen nog steeds inzetten op het sociale netwerk. Langzaam wordt de API van het sociale netwerk steeds verder uitgebreid en beschikbaar voor derden. Ook het aantal leden groeit nog steeds gestaag en Google weet steeds meer diensten aan Google+ te koppelen. Aan de andere kant heeft het bedrijf nog een lange weg te gaan om het succes van Facebook te evenaren.