Nadat Google de afgelopen jaren steeds meer features uit zijn sociale netwerk Google+ verwijderde, is het nu weer begonnen met het opbouwen van het netwerk. Google heeft weer wat features en verbeteringen toegevoegd aan het sociale netwerk en hier een blog over gepubliceerd.

Medio november van dit jaar werd Google+ opnieuw gelanceerd als een sociaal netwerk dat meer gericht is op groepen. Inmiddels is nu ook de eerste blogpost met verbeteringen online verschijnen, wat aantoont dat Google opnieuw een poging gaat wagen een succesvol sociaal netwerk te creëren, maar wederom met een andere strategie.

Google+ richt zich nu meer op groepen en in deze nieuwe ronde van verbeteringen zijn de links naar Community pagina’s beter zichtbaar. Verder worden geanimeerde GIF-afbeeldingen nu automatisch afgespeeld (al kan je dit ook uitschakelen) en is het mogelijk om Google+-berichten te pinnen in je eigen collecties.

Verder stelt dat Google dat de notificaties nu beter worden getoond in de menubalk van Google+ en krijg je een waarschuwing als je de pagina wil verlaten terwijl je net bezig was een nieuw bericht te typen, zodat deze niet verloren gaat.