1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google+, het sociale netwerk van internetbedrijf Google, gaat de komende dagen een nieuwe functionaliteit beschikbaar stellen voor gebruikers. Zij kunnen hun eigen foto’s van leuke, grappige teksten voorzien dankzij een eenvoudige text tool.

Dat kondigt Colin McMillen, senior software engineer, aan op zijn Google+-pagina. Met behulp van de nieuwe tekstbewerkingstool kunnen gebruikers hun foto’s en andere afbeeldingen van een grappige tekst voorzien.

Daarvoor hoeven ze alleen hun afbeeldingen in de zogeheten sharebox op hun Google+-pagina te deponeren en vervolgens op de "Add Text" button te klikken. Dan laadt Google+ een applicatie waarmee gebruikers hun eigen teksten kunnen toevoegen. Ten slotte hebben leden de mogelijkheid om deze foto met hun Google+-vrienden te delen.

Over het waarom van deze functie zegt McMillen het volgende: "Door het toevoegen van een aantal woorden kan een grappige foto veranderen in een ROFL, of de aandacht trekken van zaken die jij interessant vindt." Wellicht dat Google met deze nieuwe feature probeert om meer nieuwe leden naar het sociale netwerk te lokken. Het delen van foto’s is niets nieuws en gebeurt al op grote schaal op Facebook. Met deze tekstbewerkingstool probeert Google+ zich te onderscheiden van zijn grootste concurrent. Of het daarin zal slagen is afwachten.

De nieuwe functionaliteit zal binnen nu en enkele dagen uitgerold worden, aldus McMillen. Hieronder zie je een voorbeeldfoto van de nieuwe feature.