Eerste Steam Box is klaar voor pre-order

Het is nog even wachten op de officiële uitgave van de Valve Steam Box. Toch is het eerste aanbod van derden daar in Amerika, de Xi3 Piston Steam Box. Kopers uit de Verenigde Staten kunnen de console voor 1.000 dollar alvast bestellen.

De console van Xi3 stond ten toon op CES 2013 en is mede gefinancierd door Valve. Ook op de SXSW-expo mochten bezoekers een blik werpen op de kubus. De kleine doos is nu al in vooruitbestelling verkrijgbaar, maar komt pas echt binnen over vier tot vijf maanden.

De Xi3 Piston Steam Box bevat een 3.2 GHz AMD Quad Core A10-processor en heeft 8GB RAM en 128GB of voor een extra bedrag 256GB SSD-opslagruimte.

De Steam Box gaat naar verwachting voor wat heisa zorgen in de gamer-wereld. Het gaat om een mini-pc die met de Big Picture Mode verandert in een krachtige console. De gemakkelijk te upgraden computer breidt volgens MSI-manager Alex Chang het landschap van de PC uit. Chang zegt dat de Steam Box een brug slaat tussen de harde kern van PC-gamers, die tegenover de verknochte consolespelers staan.

Of deze console ook naar Europa komt is niet duidelijk. De officiële Valve Steam Box zal naar verwachting de weg naar onze Hollandse schappen wel weten te vinden. Het debuut van Valve’s doosje volgt later dit jaar, met testversies die deze zomer al de kop op zouden steken.

Trailer:

Bron:TechRadar