min

Tags in dit artikel

,

In een poging om gesprekken op Facebook naar een nieuw niveau te tillen is vanaf maandag 25 maart de optie beschikbaar om geneste reacties te geven op eerder commentaar. In juli rolt het sociale netwerk de functie voor iedereen uit. Ook zal Facebook gesprekken sorteren op activiteit. Dit alles volgens een bron van TechCrunch.


Facebook was al langer in de weer met de nieuwe reactie-optie. Het systeem laat gebruikers reageren op specifieke reacties, in plaats van op de hoofdpost. Facebook wil daarmee het overzicht terugbrengen in actieve discussies waar nu nog alles door elkaar loopt. Aankomende maandag zou de feature als opt-in beschikbaar zijn.

Geneste reacties werkten eerder al in de Facebook-plugin op sites van derden, maar nu zal het systeem over het hele platform worden ingevoerd.

Het filteren van actieve discussies is een tweede functie die op het punt van lancering staat. De meest actieve discussies plaatst Facebook hoger in de lijst, aan de hand van een algoritme. Reacties vinden hun persoonlijk afgestemde plek met behulp van jouw netwerk. Actieve discussies waar jouw vrienden in meepraten springen naar boven. Veel likes en reacties geven de post een meerwaarde, terwijl spam en spammers onderwaardering te wachten staat.

Deze functie werkt alleen op profielen en pagina’s met meer dan 10.000 volgers, niet op persoonlijke accounts. De filter zal ook niet actief zijn op mobiele platforms.