1 min

Google’s muziek streamingdienst Music is nu beschikbaar in zeven nieuwe landen, waaronder buurland België. Gebruikers kunnen met de dienst nummers beluisteren, downloaden en opslaan in de cloud.

Luxemburg, Oostenrijk, Ierland, Portugal, Australië, Nieuw-Zeeland en België. Al die landen kunnen nu ook gebruik maken van Google Music, het iTunes alternatief van Google. Luisteraars kunnen gekochte nummers downloaden of maximaal 20.000 liedjes opslaan in de cloud.

De aankondiging komt tegelijkertijd met een nieuw uiterlijk van de Play Store.

Google Music begon als gratis opslagruimte voor muziek, maar groeide uit tot uitgebreid aankoopcentrum voor nieuwe muziek door contracten met bijna alle grote platenmaatschappijen.

De dienst was al beschikbaar in de VS, Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Nederland heeft geen speciaal plekje in Google’s hart zo blijkt, want naast de ontbrekende muziekdienst is ook het video- en boekenaanbod van Google hier niet te vinden. Of Nederland nog wordt toegevoegd is onduidelijk, mogelijk heeft Google problemen om de rechten hier rond te krijgen.