Zoekgigant Google heeft bekendgemaakt dat het Google Play Music ook in Nederland uit zal brengen. Gebruikers kunnen daarbij ook kiezen voor het abonnement All Access, een lidmaatschap zonder limiet. In België was de dienst al langer beschikbaar.

Google Play Music All Access zal 9,99 euro per maand kosten. Als je voor 15 november een abonnement afneemt, betaal je op maandelijkse basis echter 2 euro minder. Eerst mogen alle mensen gebruikmaken van een proefperiode van een maand.

In Nederland zal Google dus de concurrentie aangaan met diensten zoals Deezer en Spotify, die al dergelijke abonnementen aanbieden in ruil voor een maandelijkse bijdrage. Net als bij die diensten die hier al gevestigd zijn, is het ook bij Google’s variant mogelijk om radiostations aan te maken en muziek offline op te slaan op mobiele toestellen.

Een unieke mogelijkheid van Google Play Music is dat gebruikers tot 20.000 eigen muzieknummers in de cloud kunnen opslaan en via allerlei apparaten kunnen benaderen. Wil je enkel van deze functie gebruikmaken, dan kan je zonder maandelijks lidmaatschap aan de slag.

Geïnteresseerden kunnen Google Play Music downloaden als een Android-app of via de webbrowser gebruiken. Momentele is er nog geen applicatie voor iOS en Windows Phone, aan die eerste zou sowieso gewerkt worden.