1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De PlayStation 4 zal 8 GB aan GDDR5 geheugen krijgen. Volgens een anonieme PlayStation 4-ontwikkelaar zullen de ontwikkelaars toegang hebben tot 7 GB daarvan.

De overige 1 GB is gereserveerd voor het besturingssysteem en achtergrondtaken.

Sony liet in februari enkele van de PlayStation 4-features zien. Een nieuwe feature is bijvoorbeeld diepe integratie met sociale netwerken, zoals de mogelijkheid om elkaar op afstand te zien spelen, en het in de achtergrond downloaden van games.

De originele ontwikkelaarskit voor de PlayStation 4 gaf slechts toegang tot 4 GB van het intern geheugen. Bovendien werd de werkelijke geheugengrootte geheimgehouden door Sony, zodat ook Microsoft er niet achter zou komen. Ontwikkelaars kwamen pas achter de 8 GB tijdens de onthulling van de nieuwe console in februari.

Naast de 8 GB zal de PlayStation 4 8 CPU’s bevatten en een GPU met 18 rekeneenheden, beide onderdeel van dezelfde APU gemaakt door AMD. Overigens heeft de PlayStation 3 slechts 512 MB aan intern geheugen. Sony heeft nauw samengewerkt met ontwikkelaars om de console te optimaliseren voor games. Zo zijn Epic, de ontwikkelaars van CryTek en Id Software ondervraagd.

Naar verwachting zal Sony op de E3 in juni meer over de PlayStation 4 vertellen. Enkele non-disclosure agreements worden dan opgeheven, waardoor ontwikkelaars specifieker op de nieuwe console in kunnen gaan.