1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Er is een relatie tussen de afname van piraterij en de opkomst van Netflix, aldus Netflix-topman Ted Sarandos. In een interview met Stuff.tv vertelt hij over zijn inzichten.

Sarandos heeft de cijfers bekeken en zegt een verband te zien tussen afname in het lokale BitTorrent-verkeer en de lancering van Netflix in een land. Hij vertelt dat service en prijs nu een niveau hebben bereikt die kan concurreren met illegale downloads. "Mensen zijn grotendeels eerlijk," zegt hij. "De beste manier om piraterij tegen te gaan is niet met wetgeving of criminele vervolging, maar door het aanbieden van goede alternatieven."

In 2011 stootte Netflix BitTorrent van de troon als grootste individuele bron voor gebruik van bandbreedte in de Verenigde Staten. In het interview zegt Sarandos Stephen King’s boek Dark Tower te willen verfilmen en hij hoopt ook Sons of Anarchy en Twin Peaks terug op de virtuele buis te brengen.

Het zijn mooien woorden waar we in Nederland overigens weinig aan hebben, want Netflix is nog altijd niet beschikbaar in de lage landen. Enkele maanden geleden werd de hoop op een aanstaande lancering voorlopig weer verbrijzeld toen een brief verhelderde dat het bedrijf "markten onderzoekt." Eind 2013 of begin 2014 zou Netflix mogelijk nieuwe markten aanboren, maar Nederland is nog niet bij naam genoemd.