1 min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen week is Netflix in Nederland gelanceerd. Nu de dienst beschikbaar is moet er bepaald worden welke films en series het aanbod gaan uitbreiden. Netflix gaat hiervoor onder andere kijken welke content het meeste illegaal wordt gedownload.

Hoewel Netflix met zijn dienst een alternatief aanbiedt voor illegaal downloaden, houdt de streamingsdienst sites die illegale torrents aanbieden wel goed in de gaten. Door te kijken wat er veel wordt gedownload weet het bedrijf achter Netflix welke films en series populair zijn onder mensen die illegaal downloaden.

Kelly Merryman, Netflix’s vice president contentaankoop in Europa, geeft aan dat op deze manier bijvoorbeeld ook Prison Break aan het aanbod toegevoegd is. Deze serie was erg populair op torent-sites en om die reden heeft Netflix besloten de serie aan het aanbod toe te voegen.

Volgens Netflix CEO Reed Hastings zorgt het illegaal downloaden van torrents juist voor een deel van de vraag naar Netflix: "Uiteraard komt het downloaden van torrents voor, maar dit is overal ter wereld zo. Een deel daarvan zorgt juist voor vraag naar een makkelijkere oplossing. En Netflix is makkelijker in het gebruik dan torrents downloaden. Je hebt niet te maken met allemaal bestanden en je hoeft ze niet te downloaden en verplaatsen. Je klikt gewoon een films of serie aan en gaat kijken."

Overigens gaf Hastings in een interview in mei aan dat het downloaden van torrents in Canada erg is teruggedrongen sinds de lancering van de streamservice, drie jaar geleden.