1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Don Mattrick, het hoofd van de entertainmentdivisie van Microsoft, heeft bekendgemaakt dat hij een overstap maakt naar Zynga, waar hij als nieuwe CEO wordt aangesteld. Mattrick was bij Microsoft onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Xbox-spelcomputers.

Het vertrek van Mattrick is opvallend omdat er naar verluidt een reorganisatie binnen Microsoft op komst is waarbij hij juist een grotere rol toebedeeld zou krijgen. Dat gaat nu logischerwijs niet meer gebeuren omdat Mattrick de leiding van Zynga op zich neemt.

Zynga is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van spelletjes voor Facebook. Eén van de populaire games van deze studio is de FarmVille-reeks. Mattrick volgt mede-oprichter Mark Pincus op als kopstuk van het bedrijf. Pincus zal wel aanblijven als voorzitter van het bestuur van Zynga, waarin Mattrick natuurlijk ook plaats neemt.

Update (12:13)
Microsoft’s CEO Steve Ballmer heeft aangegeven dat de mensen die voorheen aan Don Mattrick rapporteerden, dat nu direct bij hem zullen doen. In feite neemt Ballmer de taak van Mattrick dus op zich.