2min

Facebook heeft een update doorgevoerd in de Facebook-app voor Android. Het is nu mogelijk om de Cover Feed in te stellen als lockscreen zonder volledig over te stappen op Facebook Home. Een grote verbetering aangezien de Cover Feed best een leuke optie is maar Facebook Home nog wel wat te wensen over laat. Ook heeft Facebook de ondersteuning voor Facebook Home uitgebreid naar meer toestellen.

Het gebruik van de Cover Feed als lockscreen is helaas niet mogelijk op alle Android-toestellen, de Cover Feed kan alleen gebruikt worden als het toestel ook Facebook Home ondersteund. Op dit moment is Facebook Home te installeren op de Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note II, Nexus 4, HTC One X, HTC One X+ en HTC One. Andere toestellen volgen nog in een later stadium.

Techzine schreef al eens een uitgebreide review over Facebook Home. Ook daarin kwam de Cover Feed positief naar voren maar werd ook erkend dat het volledig overschakelen op een Facebook omgeving misschien wat teveel van het goede is en alleen interessant voor de mensen die echt de hele dag met Facebook bezig zijn.

Nu lijkt Facebook een mooie tussenweg gevonden te hebben om de Cover Feed als lockscreen in te stellen, je hebt dan toch de Cover Feed maar bij het ontgrendelen heb je je normale Android-omgeving. Wel moet je er rekening mee houden dat foto’s van je vrienden op je volledige scherm verschijnen als ze op Facebook een update plaatsen. Dat hoeft niet altijd een vooruitgang te zijn.