De Xbox One heeft en functie waarmee gameplaybeelden kunnen worden opgenomen. De kwaliteit daarvan staat echter vast. De Xbox One neemt de beelden op in de 720p-resolutie (1280×720 pixels) met 30 frames per seconde (fps). Ook als de game op een hogere kwaliteit wordt gespeeld worden de beelden verlaagd naar deze instellingen.

De video’s die worden opgenomen met de Xbox One kunnen online worden opgeslagen. Waarschijnlijk dat MIcrosoft er daarom voor heeft gekozen de beelden op 720p te houden. Het is dan makkelijker en sneller om de beelden te uploaden en kost Microsoft minder opslagruimte. In een interview geeft Marc Whitten van Microsoft aan dat de beelden worden opgeslagen in de 720p-resolutie met 30 fps. Ook gaf hij aan dat als de game bijvoorbeeld in 1080p wordt gespeeld met 60fps seconde, de opslagen videobeelden dan gewoon 720p zullen zijn met 30fps.

De Xbox One is zo geconfigureerd dat altijd de laatste vijf minuten van singleplayergames zijn opgeslagen en die beelden door de gamer kunnen worden gebruikt om een video van te maken en te uploaden. Bij multiplayer games is de opnametijd verkort tot slechts 30 seconde.

Sony heeft ervoor gekozen om altijd de laatste 15 minuten beschikbaar te houden van de gameplaybeelden. De gebruiker kan dan zelf een stuk eruit knippen en online delen. In welke kwaliteit Sony de beelden opslaat is nog niet bekendgemaakt.