Nu ook spraakberichten versturen met WhatsApp

De populaire messengerdienst WhatsApp heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn apps, het versturen van spraakberichten. Het is vanaf nu mogelijk om een korte boodschap in te spreken en deze te verzenden naar andere WhatsApp gebruikers. Het is dus geen vervanger voor een telefoongesprek. WhatsApp heeft inmiddels de Android, BlackBerry en Symbian-apps bijgewerkt en spraakberichten mogelijk gemaakt, op iOS en Windows Phone is de update nog niet beschikbaar.

WhatsApp is een van de populairste messengerdiensten als vervanger van SMS. Het verschilt per land hoe populair WhatsApp precies is. In sommige landen is Facebook-messenger ook erg populair. WhatsApp laat weten maandelijks 300 miljoen actieve gebruikers te hebben. Er worden elke dag 31 miljard berichten verzonden via WhatsApp waarvan 325 miljoen foto’s zijn. WhatsApp neemt nog steeds enorm toe in populariteit, in juni maakte WhatsApp ook cijfers bekend toen had het bedrijf nog 250 miljoen actieve gebruikers en werden er dagelijks 27 miljard berichten verzonden.

Er gaan nu ook spraakberichten bijkomen, mogelijk neemt de populariteit van WhatsApp dan nog verder toe. Hoe populair deze functie gaat worden is op voorhand moeilijk te zeggen. WhatsApp weet het marktaandeel in elk geval goed vast te houden ondanks de concurrentie van Facebook Messenger, Google Hangouts, ChatOn en BlackBerry Messenger.

Bron:The Verge