1 min

WhatsApp meldt op haar blog dat er 100 miljoen telefoongesprekken per dag plaatsvinden via de applicatie. Het is de eerste keer dat WhatsApp met cijfers over het bellen naar buiten treedt. Aangezien er eerder geen cijfers bekend zijn gemaakt valt er over de groei geen uitspraken te doen.

De VoIP-functie in WhatsApp is nu iets langer dan een jaar geïntegreerd in de publieke versie van de applicatie. In maart vorig jaar werd deze functie geïntroduceerd en vandaag de dag worden er per seconde meer dan 1100 gesprekken opgestart. Het bedrijf doet geen uitspraken over de gemiddelde tijdsduur van die gesprekken. WhatsApp geeft aan dat het toegewijd is om de functie de komende tijd te blijven verbeteren, met bijvoorbeeld ook het implementeren van end-to-end encryptie in de VoIP-functie.

Eerder werd er melding gemaakt van een mogelijke komst van videobellen naar het communicatieplatform. Daaruit blijkt dat in een bètaversie van de applicatie een optie is toegevoegd voor videobellen, echter is deze nog niet actief. Volgens Macerkopf werkt WhatsApp ook aan een update waarin grotere emoji’s gebruikt kunnen worden, nieuwe meldingen binnen de applicatie worden getoond en openbare groepen mogelijk worden waar gebruikers middels een link aan deel kunnen nemen.

Whatsapp maakte eerder bekend de mijlpaal van 1 miljard actieve gebruikers te hebben bereikt.